Mälestise nimi Seinalühter ühe tulega, 19.saj. (malm, pronksvärv)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Materjal: bakeliit, pronksvärv, klaas.
Dateering: 1950. aastatest
Mõõtmed: ulatus max ca 21 cm, seinaplaadi kõrgus 19 cm,
kupli kõrgus 17 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Stiilne seinavalgusti 1950. aastatest (sarnane kui reg. nr. 19860) koosneb kumerdatud üla- ja alaservaga ristkülikulisest seinaplaadist (plaadi serv imiteerib stiliseeritud vanikut), mille keskel viisnurgaga (nõukogulik atribuutika) paksend kaarjalt ülespoole sirutuva lambihaara kinnituseks. Haara dekoor meenutab akantus- või kõhremotiivi; lambipesa allküljel samuti viisnurgamotiiv. Kumerate külgedega kooniline kuppel mattklaasist ning reljeefse dekooriga. Bakeliitosad üleni kaetud pronksvärviga. Seinalamp koos paarikuga paikneb oreliprospektil ning sarnaneb viie lambiga rõduseintel. Kuigi masstoodangu hulgast, omab valgusti piisava ajalise distantsi tõttu ajastuloolist väärtust, seda enam, et on kirikuvalgustina haruldus ka sümboolses plaanis. Nõukogulikku viisnurka (õnnetoovat tähist paganuses) kas pole osatud või hoolitud peljata antikristuse märgiks ning kirikusse sobimatuks, või on silmas peetud pentagrammi kiriklikku tõlgendust – Kristuse viis haava.