Mälestise nimi Laualühter, 1825 (tina)

Unikaalne atribueeritud tinavalgusti 19.sj. algusest.

Materjal: tina.
Tehnika: treitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Zacharias Lindström, Tallinn
Mõõtmed: kõrgus 75, 5 cm; jalami Ø 25,5 – 25, 7 cm; pealt Ø ca 13 cm
Märgid (meistrimärgid): Jalami all keskel meistrimärgid ühes reas: kaks märki risti kujutisega, so. Tallinna linnamärk; kaks märki nimetähtedega ZL (kõik märgiväljad püstised, kaarja ülaservaga ristkülikud)
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Märkide all, suuremas kirjas, graveerituna aastaarv 1825.
Jalami all keskel ka tushikirjas muinsuskaitsemärgistus
MKI 20 K 43.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Tüvese ülemine kolmandik (ca 24, 5 cm pikkune osa) lahtimurdunud (parandatud puupunniga). Tüvesel oksüdeerumislaigud ja vähesel määral pinnakahjustusi, sh. kriimustusi. Küünlapesa laiguti tugevate pinnakahjustustega (tinakatk?); serva all löögijälgi; serv
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Balustervarreline ümmargusel profileeritud jalamil küünlajalg, kaunistuseks treivöödid. Jalami all keskel meistrimärgid ühes reas: kaks märki risti kujutisega, so. Tallinna linnamärk; kaks märki nimetähtedega ZL (kõik märgiväljad püstised, kaarja ülaservaga ristkülikud), märkide all, suuremas kirjas, graveerituna aastaarv 1825. Küünlajala on valmistanud Tallinnas, alates 1803 tegutsenud tinavalaja Zacharias Lindström. Jalamiosa (kõrgus ca 15 cm) tüvesele otsakruvitav.
Hoitakse koguduse kantseleis.

Lindström, Zacharias. War in Kronebergstein in Schweden geboren. Er wird 1803 III 20. Bruder der St. Canuti-Gilde und 1804 am 29. März Bürger; besitzt auf der Rußstraße 1843 ein eigenes Haus sub. Nr. 210. Ist 1816 Ältester der St. Canuti-Gilde. War in erster Ehe mit Anna Maria Müller verheiratet, die starb 1816, 40 Jahr alt, in zweiter Ehe mit Catharina Roop, geb. Bauert.
Lindström führt zwei verschiedene Meisterzeichen: die Initialen in einem ovalen Schild und dann die Initialen in einem geraden Schild mit nach oben abgerundetem Rande… J. Gahnbäck. Zinn und Zingiesser in Liv-, Est- und Kurland. Lübeck, 1929, lk. 107-108; järgneb tööde loetelu (kuni lk. 111), mille hulgas käesolevat küünlajalga ei ole nimetatud.