Mälestise nimi Altarikate, 19. saj. (villane ja siidriie, kuldniit)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikutekstiiliese 20. sajandi I poolest.

Meedia

(2001) Marju Raabe. Aino Schmidt ja tema valmistatud altari- ja kantslikatted. - Eesti Kirik 19.12.2001,
(2002) Marju Raabe. Aino Schmidti valmistatud altari- ja kantslikatted Tallinna Kaarli kirikus. Sulane 3/2002, www.kaarlikogudus.eu/ajakiri/sulane15.php

Materjal: kalev, metall, klaashelmed.
Tehnika: tikand, aplikatsioon.
Autor, valmistamise koht: Aino Schmidt
Mõõtmed: P 172, L 129 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Rohelisest kalevist altarikate (antependium) on ääristatud valgete ribadega, millel aplikatsioon ja stiliseeritud rukkipäid ja rukkililli kujutav tikand. Altarikattega samassse komplekti kuulub kaks kantslikatet. Katteid käsitletakse ühe komplektina. Lisaks altari- ja kantslikattele kuuluvad komplekti veel altarivõre ääre kate, altarivõre põlvituspingi kate ja kantsli ääre kate. Vt Marju Raabe, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku tekstiilid aastatel 1917-2000. Tallinn: TPÜ kirjastus, 2003; E. Tamm, T.- M. Kreem. Tallinna Kaarli kirik. Tallinn, MKA, 2007, lk. 124-125