Mälestise nimi Altarikate, 19. saj. (villane ja siidriie, kuldniit, metallnaastud)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikutekstiiliese 20. sajandi I poolest.

Konserveerimistööde kaart. Kantsli- ja altarikatted. Tallinn 2002. (MKA arhiiv)

Meedia

(2001) Marju Raabe. Aino Schmidt ja tema valmistatud altari- ja kantslikatted. - Eesti Kirik 19.12.2001.
(2002) Marju Raabe. Aino Schmidti valmistatud altari- ja kantslikatted Tallinna Kaarli kirikus. - Sulane 3/2002. http://www.kaarlikogudus.eu/ajakiri/sulane15.php
(2002) Marju Raabe. Tallinna Kaarli kiriku altari- ja kantslikatted konserveeritud. Eesti Kirik, 14.08.2002

Materjal: kalev, metall, kuld- ja hõbeniit, helmed.
Tehnika: tikand.
Autor, valmistamise koht: Aino Schmidt, Asta Heinsaar
Mõõtmed: P 183, L 95 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Mulgimaa arhailisest taimeainelisest tikandist inspireeritud valge altaripõll, ornamendiga tikandribaga ääristatud, keskel nelinurkne, seest ovaalse raamistusega tikandraamistuse sees keskel kiirtest ümbritsetud kolmnurgas kõikenägev Jumala silm, mille valguses säravad tähed moodustavad ladina risti.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Altarikattega samasse komplekti kuulub kaks kantslikatet. Konserveeritud 2002.a Ennistuskojas "Kanut". Vt lisaks Marju Raabe. Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku tekstiilid aastatel 1917-2000. Tallinn: TPÜ kirjastus, 2003. E. Tamm, T.- M. Kreem. Tallinna Kaarli kirik. Tallinn: MKA, 2007, lk. 123.