Mälestise nimi Vaas, 20.saj. (fajanss)

Kunst, Objekt, Sakraalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui omaaegne kunstiliselt kujundatud importtarbeese, millesarnast teistes Eesti kirikuis ei ole olemas.

Muinsuskaitse all alates 1980. aastast – Viljandi rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 60

Materjal: fajanss.
Autor, valmistamise koht: Saksamaal valmistatud, (Max Rösler, Rodach)
Dateering: 19/20. saj.
Mõõtmed: kõrgus 35, 5 cm, põhja Ø 12, 1 cm, suudme Ø 12, 1 cm
Märgid (meistrimärgid): Põhja all koobaltmaalingus vabrikumärk: vapikilbil heraldiline roos varre ja 2 lehega, vapikilbi kohal tähekombinatsioon ЯMR (tähed omavahel seotud). Samas sissepressitult numbrid 4669 ja mustaga kirjutatult 279/4703
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Sambakujuline silinderjas valge fajanssvaas, mille külgi kaunistavad trafarettmaalis roosiõied ja –vanikud. Vaasi (paarik reg. nr. 19942) avarduva suudmega ülaäär – samba kapiteeliosa on kujundatud ca 5, 8 cm laiuse azhuurse diagonaalvõrgustikuna. Tegemist on Saksamaal valmistatud fajansstootega (Max Rösler, Rodach), võibolla 20. sajandi algusest, aga tõenäolisemalt 19. sajandi lõpust. Vaas on terve, kuid glasuuris tugevam krakelüür kui paarikul. Seest määrdunud.