Mälestise nimi Klapplaud, 18.saj. II pool (puit)

Menetleja: kunstipärandi nõunik, Jüri-Martin Lepp

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Tahvelmööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 18. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Materjal: puit (kask), peits.
Tehnika: tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööbelsepp
Dateering: 18. sajandi II pool (lõpp)
Mõõtmed: kõrgus ca 77 cm, pikkus ca 111 cm, segmentklapi laius ca 37, 5 cm, keskosa laius ca 37 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): lauaplaadi all paberkleebisel number: nr. 46
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, tugevasti koitanud, kulunud, konstruktsioonilt katkine, üks klappidest tappidest lahti, kolm jalga läbikoitanud (murdunud, üks proteesitud)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Klassitsistlik kahe liblikklapi ja väravjalgadega ümarik laud.
Lühiannotatsioonist (sisearhitekt Leila Pärtelpoja andmed): Eesti klassitsism… Sirged allapoole ahenevad jalad, pruun peits, kasepuit. Laud kahe allalangeva segmentklapiga, mida toetavad paralleelse sarjega „väravjalad“. Laual originaalviimistlus alles: pruun peits imiteerib mahagonipuitu
Asub pikas toas