Mälestise nimi Altar, 19.saj. (puit)
Mälestise vana number a-1

Materjal: puit.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Altarisein ja –aed on valmistatud puidust tisleritööna, ja kaunistatud nikerdustega. Altar on kaetud kahes toonis tumepruuni õlivärviga; liistud, nikerdused ja tekst on kullatud. Altari valmimisajaks on tõenäoliselt 19. sajandi II pool. Altariseina kujundamisel on jäljendatud klassitsistlikku stiili. Maaliosa piirab kummaltki poolt lameda astmestatud simsiga kaetud sammas. Maali kohal kõrgub frontoon, mis on kaetud lamenurkse viiluga. Kumbki sammas on ilmestatud ülipikaks venitatud kitsa teravkaarse kaksikakna motiiviga. Simsse ehib hammasvööt. Altaripiire koosneb lihtsatest horisontaalses suunas kulgevatest puittahvlitest.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane