Mälestise nimi Kroonlühter kolmekümne tulega, 19.saj. (malm, pronksvärv)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Materjal: pronksvärv, valutsink.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Lühter on pseudogooti stiilis, ühe krooniga lühtri allosas, valmistatud 19. saj. II poolel.. Ehisdetailidena on kasutatud gooti arhitektuurist laenatud kaunistuselemente. Kuuekandilist arhitektoonilist tüvest liigendavad kolm simssi, mis on ehitud ristlillikute, kõrgete fiaalide, kaartega ja rippkonsoolidega. Tüvese lõpetab lilleõie kujuline nupp. Kõige alumise simsi külge kinnitub kuus põhihaara, millest igaüks kannab viit küünalt. Neist neli on väikeste lisahaarade abil paigutatud ümber keskel pisut kõrgemal asetseva viienda küünla. Nii põhi- kui lisahaarad on kaunistatud viinapuumotiividega. Lisahaarade lahknemiskoht on kujundatud avaneva lilleõiena. Rasvataldrikud on kettakujulised, sisse pressitud ornamendiga; küünlapiibud kuuekandilised ja suhteliselt laia servaga.
Lühter ei ole seatud elektrile.
Asukoht: pikihoones lõunapoolne.