Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja", G.Frolovi töökoda, 20.saj. I pool (tempera, puit)

Muinsuskaitse all on ikoon tänu oma kunsti- ja ajalooväärtusele.

Materjal: vineer, tempera.
Tehnika: maalitud.
Autor, valmistamise koht: G. Frolovi töökoda
Dateering: 20. saj. I pool
Mõõtmed: 124 x 111 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoon on maalitud temperavärvidega vineeritahvlile. Ikoon pärineb G. Frolovi töökojast ja on maalitud 20. sajandi I poolel (ÜRTIJI hinnangul täpsemalt 20. saj. I veerandil, vt. nimekiri 1982/100).
Ikoonil on kujutatud Kristus Kõigevalitseja poolfiguur ("Иисус Христос Господь Пантократор"). Kristus on maalitud ajaloolisest traditsioonist lähtuvalt - süropalestiinalike näojoontega. Juuksed ja rull-lokiline habe on maalitud maheda umbrapruuni värviga, ikooni allservas paistab tikanditega korallpunane rüü, sellel valkjassinine mantel. Kristuse pead ümbritseva kullatud nimbuse taustal on kujutatud rist, milles kreeka tähed OωN moodustavad sõna "See, kes on" või "Olev" (2 Mo 3,14 jg.). Ikooni ülanurkades on Kristuse initsiaalid IC XC. Ikooni foon on oliivroheline.
Asukoht: kirikuruumis võidukaarest paremal.

Kasutatud kirjandus: