Mälestise nimi Ikoon "Püha Theodoros Studites", G.Frolovi töökoda, 20.saj. I pool (tempera, puit)

Muinsuskaitse all on ikoon tänu oma kunsti- ja ajalooväärtusele.

Tehnika: maalitud.
Autor, valmistamise koht: G. Frolov, G. Frolovi töökoda
Dateering: 20. saj. I pool
Mõõtmed: 71,5 x 30,6 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoon on maalitud temperavärviga puittahvlile ja pärineb G. Frolovi töökojast (autor G. Frolov). Ikoon on maalitud 20. sajandi alguses ja kuulub 1905. aastal pühitsetud ning 1944. aastal tules hävinud vana kiriku ikonostaasi ikoonide hulka (vt. ka ÜRTUI nimekiri 1982/256).
Ikoonil on kujutatud vaga Theodoros Studitest ("Преподобный Феодор Студитский ), kes sündis 759. aastal. Ta oli haritud teoloog, kes pühitseti preestriks. 799. aastal asus ta juhtima Konstantinoopoli Studiumi kloostrit, kus pani aluse hästi toimivale kloostrielu mudelile, mida võib kohata veel tänapäevalgi Athose mäel ja Venemaa kloostrites. Theodorose tegutsemisajal valitses Bütsantsis ikoonivastane keiser Leo V, kellega Theodoros Studites ikoonikummardamise küsimustes opositsiooni läks, mistõttu teda korduvalt pealinnast välja saadeti. Theodoros Studites oli praktik, ta ei tegelenud märkimisväärselt teoloogilise uurimistööga, kirjutas vaid mõnevõrra traktaate ikoonide kaitseks. See-eest oli ta produktiivne hümnilooja. Theodoros Studites suri 826. aastal, tema mälestuspäeva tähistatakse 11. novembril (vkj. 24. nov.).
Täisfiguurina kujutatud pühak kannab pikka helepruuni rjassat, sinakashalli epitrahelit ja ristimärgiga kaunistatud kapuutsiga ploomivärvi mungamantlit. Parem käsi on tõstetud õnnistama, vasak on kaetud mantli hõlmaga. Ikooni taust on beež, maapind - tumeroheline. Figuur on kujutatud paremale kummarduvana - nimelt sealpool asub kunagise ikonostaasi keskosa
Asukoht: kirikuruumi idaosas lõunaseinal.

Kasutatud materjalid:
1) Piibel. Finnish Bible Society, 1989.
2) Suur Piibel. Tartu, 1938. Faksiimile: “Otava”, 1989.
3) Õigeusu kiriku kalender 1994. Tallinn: Eesti Õigeusu Valitsus, 1993.
6) Ferguson, G. Märgid ja sümbolid kristlikus kunstis. - Akadeemia, 1991, lk. 1338.
7) Theodorus Studites. - The Catholic Encycklopedia. /Vol. XIV, 1912/. – http://www.newadvent.org, kasut. 21. 03. 2003.