Mälestise nimi Tuulelipp, D. Pöppel, 1644 (raudsepis)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Tornikaunistus, Tuulelipp.

Mälestise tunnus

Kaitse all oleva mälestise tunnused puuduvad, kuna praegune tuulelipp, mis paikneb peafassaadi viilul, on A. Buldase proj. järgi 1970. a. valminud uus tuulelipp. (teadaolevalt oli kuni selle ajani katuseharjal säilinud vaid osa vardast ja alumine kullatud muna, mille hoiukoht on teadmata) (A. Sildre, 2003)

Materjal: raud, vaskplekk.
Tehnika: sepistatud, trugitud.
Autor, valmistamise koht: Daniel Pöppel; Vabariiklik Restaureerimisvalitsus, Tallinn (praegune tuulelipp)
Dateering: 1644; 1970
Mõõtmed: üldkõrgus 340 cm, lipu pikkus 27 cm, kera läbimõõt 52 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 1970. aastal VRV poolt valmistatud tuulelipp on kujundatud Ala Buldase poolt, sest arvatavalt Daniel Pöppeli valmistatud tuulelipust oli alles vaid varras ja alumine kullatud muna. Praegused vardas olevad munad on trugitud vaskplekist, mille valmistamisel on kasutatud algset tehnoloogiat ja traditsioonilisi tööriistu. 1970. aastal valmistatud tuulelipu munad trugis vaskplekist Voodele Ternel (1912 - 1999; isiklik suuline teade) (A. Sildre, 2003).