Mälestise nimi Ikoon "Peaingel Miikael", 19.saj. II pool (puit, tempera)

Muinsuskaitse all on ikoon tänu oma kunsti- ja ajalooväärtusele.

Tehnika: maalitud.
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: 27,5 x 23,5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Tumenenud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoon on maalitud temperavärviga puittahvlile ja pärineb 19. sajandi II poolest (vt. ÜRTUI nimekiri 1982/209).
Ikoonil on kujutatud peaingel Miikaeli ("Архангел Михаил") poolfiguur. Peaingel Miikael on taevaste vägede juhataja, kelle nimi tähendab heebrea keeles "Kes on kui Jumal". Teda mainitakse palju Vanas Testamendis (Tn 10,13; 12,1; Jud 9), aga ka Uue Testamendi Ilmutusraamatus (Ilm 12,7-8). Kirikukalender tähistab peaingel Miikaeli mälestuspäeva 8. novembril (vkj. 21. nov.).
Peaingel on kujutatud pruunikas tuunikas ja punases himationis. Tema pead ümbritsev nimbus on kullatud.
Asukoht: ikonostaasi III reas (15).

Kirjandus: