Mälestise nimi Trepp, 19. saj. lõpp (puit, lakk)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Tehnika: tisleritöö, lakitud, poleeritud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: laius 220 cm, pikkus 185 cm, puitosa kõrgus 200 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): lakk on osalt kahjustatud, puit pragunenud ja väikedetailid irdumas; vajab restaureerimist (2003)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Historitsistlik neogootiliku võrega trepp on ehitatud remondi ja ümberehituse tulemusena ning puitvõre on valminud heal tasemel tisleritööna. Aktsiisikambrisse viiv trepikäik on kujundatud pidulikuna.Trepi ülespoole kitsenemisega on rõhutatud perspektiivi. Sisustuselemendina on trepi balustraad kooskõlas muu sel ajal valminud interjööriga, nagu tiibuksed ja tamburi ehissein, kuid on kerges ebakõlas rangevormilise 1551. aastal valminud siseportaaliga. Trepp on kasutusel algses asukohas