Mälestise nimi Ikoon "Noa", G.Frolovi töökoda, 20.saj. I pool (tempera, puit)

Muinsuskaitse all on ikoon tänu oma kunsti- ja ajalooväärtusele.

Tehnika: maalitud.
Autor, valmistamise koht: G. Frolov, G. Frolovi töökoda
Dateering: 20. saj. I kolmandik
Mõõtmed: 71,5 x 30,7 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoon on maalitud temperavärvidega teravatipulisele puidutahvlile G. Frolovi töökojas (autoriks G. Frolov) 20. sajandi I kolmandiku jooksul (vt. ÜRTUI nimekiri 1982/56).
Ikoonil on kujutatud "Esiisa Noa" ("Праотец Ной"). Noast räägib Vana Testamendi 1. Moosese raamatus jutustatud alglugu. Tegemist oli vaga mehega, kelle Jumal valis välja ja tegi temaga lepingu. Noa sai maailmale karistuseks langenud veeuputuses keskseks tegelaseks. Tema osaks oli Jehoova käsul ehitada kinnine laev ja koondada sinna varjule nii oma soo kui looma- ja linnuliikide esindajad, et elu maal võiks pärast veeuputust jätkuda (1Mo 6,5 - 9,17).
Ikoonil seisab pikas helesinises tuunikas ja kahkjasroosas himationis vana mees, käes avatud tekstirull. Sellel leiduv tekst pärineb 1. Moosese raamatu kirjakohast, kus Jehoova käsib Noal endale laev ehitada.
Asukoht: G. Frolovi elutoa nurgas.

Kasutatud materjalid: