Mälestise nimi Ikoon "Jaakob", G.Frolovi töökoda, 20.saj. I pool (tempera, puit)

Muinsuskaitse all on ikoon tänu oma kunsti- ja ajalooväärtusele.

Tehnika: lõigatud, maalitud.
Autor, valmistamise koht: G. Frolov, G. Frolovi töökoda
Dateering: 20. saj. I kolmandik
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Värvikaod
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoon on maalitud temperavärvidega sibulkupli kujuliselt lõigatud ülaosaga puidutahvlile G. Frolovi töökojas (autoriks G. Frolov) 20. sajandi I kolmandiku jooksul (vt. ÜRTUI nimekiri 1982/23). Ikooni allossa on tehtud ümarkaarne saelõige, et kohandada seda ikonostaasiga.
Ikoonil on kujutatud "Esiisa Jaakob" ("Праотец Иаков"). Jaakobist kõneleb Vana Testament 1. Moosese raamatu paljudes peatükkides (1 Mo ptk. 27 - 36). Jumal õnnistas Jaakobit, Iisaki poega, andis talle uueks nimeks Iisrael ning tõotas talle suurt viljakust ja Aabrami ja Iisaki maad. Jaakobi elust kõnelevad mitmed tuntud piiblilood: Jaakob petab endale isa õnnistuse esmasündinu Eesavi asemel, Jaakob näeb und taevaredelil kõndivatest inglitest, Jaakobi kooselu õdede Lea ja Raaheliga, Jaakobi võitlus Jumalaga.
Ikoonil seisab pikas sinises rüüs ja kaamelipruunis õlarüüs mees, käes avatud tekstirull tekstiga: "Kristuse valitsus kestab seni, kuni tuleb Isa Ise". Parema käe on ta tõstnud palveasendisse.
Asukoht: G. Frolovi elutoa nurgas.

Kasutatud materjalid: