Mälestise nimi Tiibuks vapiga, 19. saj. lõpp (puit, lakk)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Ehitis, Hoone, Uks.

Mälestise tunnus

Tiibuks on 19.sajandi lõpust pärineva, kogu hoonet hõlmava historitsistliku sisustuse oluline ilmekas kujunduselement

Materjal: puit, lakk.
Tehnika: tisleritöö, puulõige, lakitud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajandi lõpp
Mõõtmed: 245 cm x 170 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kahe poolega tiibuks säilinud terviklikult. Kordab kõikides kujunduselementides, välja arvatud vapid ukse tiibadel, üht eeskoja ust (reg. nr. 2061). Neogooti stiilis kaarekujuline ukse framuug ja ukselehed varustatud puulõiketehnikas dekooriga, mille eeskujuks on võetud hilisgooti kirikuarhitektuuri elemendid. Terviklikult on säilinud ka manused: hinged, käepidemed ja ust ümbritsevad piirlauad. Viimistluseks lakitud hele puit. Valmistatud 1890. aasta paiku toimunud remondi käigus. Uks asub alges kohas ja on algse kasutusega