Mälestise nimi Tornikell, Jaroslavl, 19.saj. (pronks)
Mälestise vana number 10 III 16 a-32

Materjal: pronks, malm.
Autor, valmistamise koht: P. I. Olovjanišnikovi poegade tehas, Jaroslavl
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: h 58 cm, ø 50 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Tornikella küljel on tekst: “Лить въ заводе П. И. Оловянишникова сыновей въ Ярославле”. Kella kaal 5 puuda 11 naela on märgitud järgmiselt: “5 ... 11”.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tornikell on valatud pronksist, tila – malmist. Kella küljel olevate kirjade põhjal on teada, et kell pärineb Jaroslavlist P. I. Olovjanišnikovi poegade tehasest. Stiilianaloogia ja kulumuse põhjal võib oletada, et kell on valatud 19. sajandil.

Teksti kohal kulgeb kaks geomeetrilist ornamendivööd. Kella küljel on ka kolm medaljoni, millest keskmises on Vene keisririigi vapp ja kahes äärmises pisut tuhmunud valitsejate portreed.

Asukoht: kellatornis.