Mälestise nimi Köstrikantsel, 1880.aastad (puit, õlivärv)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Muinsuskaitse all alates 1998. aastast.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: lõigatud, tisleritöö.
Mõõtmed: h ca 168 cm, pikema tahu laius 93,2 cm, lühema tahu laius 40 cm..
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Köstrikantsel on valminud puidust tisleritööna, kaunistatud puulõikega ja kaetud helehalli õlivärviga. Puldi kujundus on pseudogooti stiilis, ese pärineb tõenäoliselt kiriku ümberehitusaegseist 1880. aastaist. Köstrikantslit on kasutatud jumalateenistusel näiteks Piiblist kirjakohtade lugemiseks.
Köstrikantsli fassaad koosneb kahest pikema ja kahest lühema küljepikkusega tahust. Külgi ehivad teravkaarsete gootipäraste akendena kujundatud petiknišid. Kantsli ülaservas kulgeb teravkaarne rippkaaristu. Köstrikantslisse pääseb mööda tagaküljel paiknevat paariastmelist trepp.
Asukoht: pikihoone lõunaseina ääres.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.