Mälestise nimi Harmoonium, 19/20.saj. (puit, metall)

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Materjal: puit, metall.
Tehnika: lõigatud, tisleritöö.
Dateering: 19/20. sajand
Mõõtmed: h 90 cm, laius 102,5 cm, suurim sügavus 54 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Harmooniumi puidust prospekt on teostatud tisleritööna, kaunistatud puulõikega, peitsitud tumepruuni peitsiga ning lakitud. Harmooniumi esipaneelil pole ühtegi märget valmistaja kohta, mistõttu võib analoogia põhjal määratleda vaid pilli vanuse – valmistatud 19/20. saj. vahetuse paiku. Muinsuskaitse alla ongi pill võetud näidisena nimetatud perioodil valmistatud muusikariistadest. Harmooniumil on 5 registrit, 1 dünaamikanupp ja 2 koplit. Prospekti kaunistava puulõike ornament on rahvusromantiline, noodipult on nikerdatud lüürakujuliselt.
Asukoht: käärkambris.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.