Mälestise nimi Tool, 20.saj. I pool (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Materjal: puit, peits, spoon.
Tehnika: tisleritöö, lakitud.
Dateering: 20. sajandi I pool
Mõõtmed: üldine h 106 cm, istme h 46,5 cm, laius 37,5-46 cm, istme sügavus 42 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tool on valminud puidust tisleritööna, spoon on kaetud tumepruuni peitsiga ja lakitud. Stiililt esindab tool funktsionalismi. Asjaolu, et tegemist on tüüpilise korporatsioonitooliga, millele viitab ka toolileenile kujundatud vapikilp, lubab tooli valmistamise ajaks määrata 20. sajandi I poole. Vapikilbil olnud värvidest pole jälgi säilinud. Tooli pisut tahapoole naalduv seljatugi ja lihtne põhi on trapetsjate vormidega. Tooli jalad on kuuekandilised ja pisut hargnevad. Käsitugesid pole.
Tõenäoliselt on tool kiriku varade hulka sattunud pärast 1940. aastal aset leidnud korporatsioonide sulgemist ja nende vara natsionaliseerimist. Täpsemad andmed puuduvad.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.