Mälestise nimi Küünlajalg, 19/20.saj. (messing, hõbetamise jäljed)

Muinsuskaitse all alates 1982. a., Jõgeva raj. kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 19.

Tehnika: hõbetatud, treitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 19/20. sajand
Mõõtmed: h 22 cm, kabja Ø 9,8 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Küünlajalg on messingist valatud ja treitud, hõbetamise jälgedega, pärinedes 19/20. sajandi vahetusest. Küünlajalg on võrdlemisi lakoonilise vormiga. Kabi on ümmargune, küünlajala pikkusega võrreldes suhteliselt suure diameetriga. Küünlajala tüvese ülaosas on väike ümmarguse nupu kujuline pungis, sama vorm kordub balustri all. Baluster on sale, alt aheneva silindrilise kujuga. Küünlapiip on madala silindri kujuline, kitsa rasvataldrikuga, küünlapiibu all paikneb seibitaoline ketas. Küünlajalg on pisut viltuse kujuga.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.