Mälestise nimi Altar ja altariaed, 1868 (puit, õlivärv, pronksvärv)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Muinsuskaitse all alates 1982. a., Jõgeva raj. kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 246.

Materjal: puit, pronksvärv, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Altarisein ja –aed on pseudogooti stiilis, valmistatud puidust tisleritööna ja kaunistatud nikerdatud ehisdetailidega. Altari valmimine jääb ajavahemikku aastast 1860, mil valmis kirikuhoone ümberehitus, kuni aastani 1868, mil kunstnikult telliti altarimaal. Altarisein ja –aed on kaetud beeži, beežikaspruuni ja kastanpruuni õlivärviga ning pronksvärviga. Altariseina ehivad teravkaarsed nišid, fiaalid, krabid, ristlillikud, kolmik- ja neliksiirud jm. pseudogooti kujunduselemendid. Seina teravnurkset keskosa kroonib kaunistustega rist, maali kohale on nikerdatud kolmetine taimornament. Altariaed on kujundatud teravkaartega.
Asukoht: kooriruum.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.