Mälestise nimi Mihkli talu sepikoda-paargu

Menetleja: Kinnismälestiste inspektor, Keidi Saks

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Kõrvalhoone, Sepikoda, Suveköök, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Sepikoda, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Tüüpiline mitmekesise hoonestuse ja kohapeal valmistatud rikkaliku tarbeesemete koguga Lääne - Saaremaa talu paargu-sepikoda.

Kirjeldus

Hoone on laudkatusega kivimaja (paargu, sepikoda) ja puidust juurdeehitis on őllekeedukoda. Hoone ehitamisel on kasutatud keskaegseid raidkive: pühitsetud vee nőu, vőlvikonsool, puhtalt tahutud kantkivid. On vőimalik, et need pärinevad Kärla vanast kirikust, mis lammutati 1836. a.

Saaremaa läänerannikul, 3 km Kihelkonnalt Kuressaare poole. Paargu-sepikoda asub rehemaja vastas.

Ajalugu

Rehemaja vastas asub 1854. a. valminud kivimaja, milles on kőrvuti paargu (suveköök), sepikoda ja puidust juurdeehitisena veel ka őllekeedukoda.

Vastavalt seadusele 50 m mälestise välispiirist.