Mälestise nimi Audla mõisa park

Tüüpilise regulaarse kujunduse ja taimestikuga Saaremaa mõisapark.

Kirjeldus

Väike 1,9 ha regulaarkujundusega park. Härrastemaj ees pärnadega ääristatud väljavenitatud kaarjas sissesõidutee. Teede struktuur on säilinud, aga võsastunud. Sissesõiduteed suurelt maanteelt on olnud paremalt poolt nurgast, praegu teede ääres metsistunud lumimari, ebajasmiin.
Pargipiiriks olnud kiviaed on põhja- ja idaosas enamjaolt säilinud, eristades pargi muust maastikust. Kiviaeda on seestpoolt palistanud ebajasmiinihekk. Põhjaosas kinnikasvanud puisniit.
Häärberi taga paremal olnud pargiosas on säilinud ristuvate teede struktuur jasmiiniklumbiga keskel. Ilmselt teeradu ümbritsenud pihlenelas on moodustanud pargi taganurgas tiheda võsastiku.
Dendroloogiliselt liigivaene. Pargi koosseisus vaher, saar, pärn, tamm jt. (vanemad puud, vahtrad, ca 140 a vanused). Laialikasvanud lumimarja, ebajasmiini ja pihlenela põõsaste vahel metsistunud liiliaid, tulpe jm vanu mõisalilli.
(pargiankeet, 2002)

Rajatud ilmselt pärast kivist häärberi valmimist 19.s. algul. Üldkujunduselt säilinud tänini.