Mälestise nimi Korsi talu kaev

Menetleja: Kinnismälestiste inspektor, Keidi Saks

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Rajatis, Kaev, Ehitiste liigid, Rajatis, Kaev, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Ruhnu saarele iseloomuliku tüüplise hoonestusega talukompleksi kuuluv ehitis

Kooguga kaev, millest säilinud laotud raketistega kaev. Praeguseks kinni kaetud. Ei ole kasutuses.

Ajalugu

Talu on tõenäoliselt rajatud juba 17. sajandil. Varasemad hooned s.h. pikihoone pärinevad 19. sajandist. Taluõues paikneva kaevu asukoht pärineb tõenäoliselt 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest. 1998. aastast kuni 2011. aastani tegutses talukompleksis Saaremaa Muuseumi koosseisus Ruhnu Muuseum. 2012. aastast kuulub talukompleks Rannarootsi Muuseumile. Algsest kooguga kaevust oli 2000. aastateks säilinud laotud raketis. Kaev rekonstrueeriti 2013. aastal.

Kaitsevööndi piirid on märgitud KKT lisas nr 1.