Mälestise nimi Karikas, 1880 (messing, hõbetatud, seest kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Muinsuskaitse all alates 1982. a., Jõgeva raj. kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 145.

Tehnika: hõbetatud, kullatud seest.
Dateering: Annetatud 1880
Mõõtmed: h 28,2 cm, kabja ø 12,5 cm, kupa ø 12,2 cm.
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kabja kahele kandile on graveeritud annetustekst: Geschenkt von Johann Raudsep 27. Juli 1880.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Armulauaveini karikas on messingist trugitud, valatud, hõbetatud ja seest kullatud. Karikas on annetatud kiriku uusehitise pühitsemise auks. Kabja kahele kandile on graveeritud annetustekst: Geschenkt von Johann Raudsep 27. Juli 1880. Annetustekst lubab paigutada karika valmistamisaja 19. sajandi viimasesse veerandisse. Muinsuskaitse all on karikas näitena 19. sajandil valmistatud kirikliku kasutusalaga tarbekunstist. Karikal on sügav sirgeservaline kellukakujuline kupa. Pungis on keskaegsete karikate eeskujul varustatud kuue nukiga. Nukkidele tähti ega sümboleid graveeritud pole. Karika tüves ja kabi on kuuetahulised. Kabja serv on profileeritud.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.