Mälestise nimi Harmoonium, A.Kewitsch, Varssavi (puit, metall)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Muusikainstrument, Harmoonium.

Tehnika: lõigatud, peitsitud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: A. Kewitsch, Warssavi
Dateering: 19/20. sajandi vahetus
Mõõtmed: h 105 cm, laius 90 cm, sügavus 43 cm.
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Harmooniumi esipaneelil on firmasilt: Alois Kewitsch (vasakul) Varsovie Pianos & Orgues (paremal).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Harmoonium on analoogia põhjal otsustades valmistatud 19/20. saj. vahetuse paiku. Muinsuskaitse alla on pill võetud näidisena tol perioodil kirikus kasutusel olnud muusikariistadest. Harmooniumi esipaneelil on firmasilt: Alois Kewitsch (vasakul) Varsovie Pianos & Orgues (paremal). Puidust prospekt on teostatud tisleritööna, kaunistatud rahvuslikus stiilis ja geomeetrilise puulõikega ning peitsitud pähklipruuni peitsiga. Harmooniumil on 4 registrinuppu.
Asukoht: käärkambris.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.