Mälestise nimi Seinalühter kahe tulega, 19.saj. (valutsink)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Muinsuskaitse all alates 1998. a.

Materjal: valutsink, pronksvärv, alumiiniumvärv.
Dateering: 19. sajand
Märgid (meistrimärgid): seinaplaadi ø 15 cm, suurim kaugus seinast 21,5 cm, haarade laius 29 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Seinalühter on valatud tundmatust metallisulamist ja kaetud alumiinium- ja pronksvärviga. Lühter on valmistatud kohalikus valukojas 1970. aa. lõpus, selle kujundus on inspireeeritud pseudogooti stiilis kroonlühtrist. Muinsuskaitseregistrisse on lühter sattunud eksliku dateeringu tõttu. Seinalühter on kahele tulele, mida kannavad kaks kuuekandilist haara. Rasvataldrikud on kettakujulised, sisse pressitud ornamendiga; küünlapiibud kuuekandilised ja suhteliselt laia servaga. Haarad kinnituvad kuuekandilise kergelt profileeritud lameda seinaplaadi külge.
Seinalühter on seatud elektrile.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane.