Mälestise nimi Seisulatern, 19. saj. (raudsepis, klaas)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Klaas, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Põrandalatern omab muinsusväärtust, mis põhineb tema vanusel. (L.Krigoltoi, 2001)

Kirjeldus

Rahvusromantilises stiilis sepistööna valminud latern on spiraalkeerdega kõrgel raudlatist jalal tahukas allapoole ahenevate külgedega. Laterna raamkonstruktsioon moodustub L-kujulise ristlõikega raudlehest ja küljed ažuursest võrest, mille taga on matistatud valge klaas. Kõik küljed on sarnase raudtraadist painutatud voluudimotiividest ažuurse võrega, kus keskseks motiiviks on rist neliksiirus. Traadist laineliseks väänatud kaunistused on tahuka servadel ja ülaäärel. Laterna tipus, voluutideks sepistatud raudlehtede keskel, on tasapinnaline ladina risti kujuline rist väikesel keral. Kõik metallosad on värvitud mustaks. (L.Krigoltoi, 2001)

Asukoht kirikus: orelivääri peal S-poolne

Mälestiseks tunnistatud aastast 1983 - obj. nr. 632-k

Materjal: raud, raudtraat, klaas, värv (must).
Tehnika: sepistatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 20. sajand
Mõõtmed: üldh 142 cm, jala h 78, 5 cm; laterna külje pikkus 39 cm, laiused 22 ja 29, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): klaasipind seest mustunud. Alumine klaas katki. (L.Krigoltoi, 2001)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): seadistatud elektrivalgustusele. Samasugune kui põrandalatern reg. nr. 2125