Mälestise nimi Ristimisastjas, 19.saj. (malm, messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Ristimistarve.

Muinsuskaitse all on ese näidisena tolle perioodi kiriklikust tarbekunstist.

Muinsuskaitse all alates 1982. a., Jõgeva raj. kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 205.

Materjal: messing, valutsink.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: Astja on teostatud pseudogooti stiilis ja pärineb selle järgi otsustades 19. sajandi II poolest või 20.saj. algusest.
Mõõtmed: h 95 cm, ø pealt 54,5 cm, kabja tahu pikkus 15, 5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ristimisastja korpus on valatud malmist, vaagen – messingist. Ristimisastjas toetub profileeringutega kaetud kaheksatahulisele kabjale, mille ülaosa kaunistab kolmiksiirude topeltrida. Kaheksatahuline sale tüves on liigendatud kergelt profileeritud raamistuses ristkülikutega, selle keskosas paikneb vähesel määral eenduv pungis. Astja kupaks on madal kaheksakant, mille külge ja põhja ehib kolmik- ja neliksiirude rida. Kupa massiivsel serval paikneb ringikujuliselt gooti šriftis tekst: Lasset die Kindlein zu mir kommen denn solcher ist das Reich Gottes. + Kupa keskosas on ümmarguse kujuga madal süvend ristimisvee tarbeks.
Asukoht: kooriruumis.

(Kirjelduse koostas Külli Erikson 2001. aastal)