Mälestise nimi Laud, 19.saj. II pool (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Tahvelmööbel.

Tehnika: peitsitud, tisleritöö.
Dateering: Tõenäoliselt 19. sajandi II pool
Mõõtmed: h 78,5 cm, lauaplaat 85 x 51,5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kulunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Laud on valmistatud puidust tisleritööna ja kujundatud puulõiketehnikas. Laud on kaetud helepruuni peitsi ja lakiga. Oma asümmeetrilisuses on ese inspireeritud rokokoo-ajastust, pärinedes tõenäoliselt 19. sajandi II poolest.
Lauaplaat on ristkülikukujuline, selle nurgad on ümardatud ja kujundatud väikeste sakkidega. Laud on kavandatud seisma seina ääres, ristküliku pikem külg vastu seina. Laua tagakülg ja -jalad on lihtsad - eksponeeritakse eseme fassaadi. Esijalad koosnevad kahest detailist. Jala ülaosa on painutatud rangisjalgseiks, tipnedes all käpataolise kujundiga. Viimane on ühendatud jalakesega, mis on kujunduselt sarnane, kuid “käpp” ülespidi pööratud. Laua korpuse alumine serv on lõigatud laineliseks.