Mälestise nimi Piibel, "Looduse" kirjastus, Tartu, 1938 (kalingurköide, messingpanused)

Kunst, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Materjal: nahk, paber, kullatis.
Tehnika: pimetrükk, köidetud (nahkköide).
Autor, valmistamise koht: Tartu "Looduse" kirjastus
Mõõtmed: 35 x 29 x 8 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Nahkselg on kulunud, kaane servades kalingur kulunud, pealt mõnes kohas katkenud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Piibel on välja antud Tartus “Looduse” kirjastuse poolt 1938. aastal. Piibel sisaldab Vana Testamendi, Apokriivad ja Uue Testamendi. Raamatus on 1297 nummerdatud lehekülge. Raamat on köidetud kalingurköitesse. Köite selg on kaetud nahaga, pealkirja kirjutamisel on kasutatud kullatist. Kaas on kujundatud pimetrükis – esikaanel on lillemotiividega rahvuslik ornament, tagakaane kujundus on geomeetriline.
Messingpanuste mainimine muinsuskaitse nimekirjas on eksitus