Mälestise nimi Rist (aujärjepealne), 19.saj. (messing)
Mälestise vana number 10 III 13 a-20

Menetleja: Kunstipärandi valdkonna juht - osakonnajuhataja, Linda Lainvoo

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Rist kuulub õigeusus tarvitatavate liturgiliste esemete hulka ning näitena selle omaaegsest kunstilisest teostusest kuulub õigeusu kiriku kunstipärandi hulka.

Ajalugu

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1988. a. (Jõgeva Raj. RSN TK otsus nr. 102, 20. 04. 1988).
Varastatud 1986. a. suvel.

Tehnika: graveeritud, stantsitud.
Dateering: 19. saj. lõpp
Mõõtmed: 22,8 x 11,8 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Risti keskosas paikneva ristilöödud Kristuse kujutise ümber on perforeeritud metallist oreool. Kristuse pea kohal on Kolmainu Jumala sümbol - kolmnurk, mille keskel kujutatakse Jumala Kõikenägevat Silma. Kahel pool ristihaarade otstel on Kristuse nimelühendid IC XC. Risti tagakülg on kaunistatud geomeetrilise ornamendiga.
Koostas Külli Erikson, kunstiajaloolane