Mälestise nimi Graafiline leht "Observatoorium VI", A.Kütt, 1973 (söövitus, paber)

Kunst, Materjal, Paber, Objekt, Graafika.

Mälestise tunnus

Graafiline leht "Observatoorium VI" on astrofüüsik Väino Undi mälestuse jäädvustus. Inimest tehnitsistlikus ühiskonnas kujutav söövitustehnikas teos on iseloomulik näide graafik Allex Küti loomingust. Teostatud kunstiliselt kõrgel tasemel. Mälestis moodustab osa Tartu Observatooriumi kunstikogust.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1998.a.

Materjal: paber.
Tehnika: söövitus.
Autor, valmistamise koht: Allex Kütt
Mõõtmed: vm 41x55 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All vasakul: "Observatoorium" VI /söövitus/ 13/25. All paremal signatuur: AKütt 73
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Asub Tartu Observatooriumi trepikoja seinal. Kujutab Väino Unti.