Mälestise nimi Maal "K.Morgensterni portree", C.T. von Neff, 19.saj. (õli, lõuend)

Seisund: deponeeritud

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

K. Morgensterni portree on Tartu ülikooli raamatukogu ja kunstimuuseumi rajaja ja pikaaegse direktori mälestuse jäädvustus. Ühtlasi näide Eestist pärit andeka ja viljaka, Peterburiski tunnustatud kunstniku, C. T. von Neffi loomingust. Teostatud kunstiliselt heal tasemel. Mälestis moodustab osa TÜ kunstikogust.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1973.a.

Kirjandus

Mary von Grünewaldt. Visandeid ja pilte Carl Timoleon von Neffi elust. - Carl Timoleon von Neff 200 II, Väike-Viru 2007, lk 53.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Carl Timoleon von Neff
Dateering: dateerimata, raam 1850. aastatest
Mõõtmed: vm 133x104,5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Restaureeritud EKM-s 1968 (restauraator E. Põld). 1990. aastate keskel Tartu kunstimuuseumis (restauraator Sirli Rebaste) Raam restaureeritud u 2001.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Deponeeritud TÜ ajaloomuuseumisse. Raamatukogu kohaviit M 16