Mälestise nimi Ikoon "Püha õhtusöömaaeg", 20. saj. algus (õli, plekk)
Mälestise vana number K 366

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Vene õigeusu kirikus 20. saj alguses levinud akademistliku ikoonimaali näide, mis kasutas lääne maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutusviisi ja ikonograafiat ning traditsioonilise ikoonimaali elemente. 210-218 moodustavad kompleksi põhjapoolsel kõrvalikonostaasil.

Materjal: plekk.
Dateering: 20. saj algus
Mõõtmed: u 40 x 80 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maalil on kujutatud Kristust ja tema jüngreid istumas laua taga viimsel söömaajal, Kristus parema käega õnnistab, vasakuga hoiab lauale toetuvat karikat. Kullatud taustal on ornament. Ikoon on massiliselt toodetud ese kirikute tarbeks, mida levitasid Peterburi ja Moskva kaubakataloogid 19. saj lõpus ja 20. saj alguses. Asub kuninglikel väravatel.