Mälestise nimi Maal "Prof. J.Kõpu portree", E.Ole, 1933-1934 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Maal "Prof. J. Kõpu portree" on TÜ kauaaegse usuteaduse professori (1916-1939) ja ülikooli rektori (1928-1937) Johan Kõpu (1874-1970) mälestuse jäädvustus. Ühtlasi iseloomulik näide tuntud kunstniku Eduard Ole 1930. aastate hoogsajoonelisest portreeloomingust. Teostatud kunstiliselt heal tasemel. Mälestis moodustab osa TÜ ajaloolisest kunstikogust.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1966.a.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Eduard Ole
Mõõtmed: vm 155x108 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All paremal signatuur: Eduard Ole 1933-34
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Restaureeritud 2003 Tartu kunstimuuseumis (restauraator S. Rebaste).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Raamatukogu kohaviit M 18. Deponeeritud TÜ usuteaduskonna dekanaati.