Mälestise nimi Sohva, Thonet tool, 19.saj. II pool (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Vineerist põhja ja istmega historitsistliku kujundusega tugitool on iseloomulik näide 19. sajandi lõpust alates levinud uuenduslikust vabrikumööblist. Ühtlasi väheesinev näide Thonet vabiku toodangust Eestis, kus valdav oli kodumaise Lutheri vabiku toodang.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1973.a.

Materjal: vineer, puit (kask).
Tehnika: peitsitud, perforeeritud, treitud.
Autor, valmistamise koht: Thonet vabrik
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: üldh 109,5 cm, istme h 46 cm, iste 50x56,5 cm, käetoe h 73,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Istmepõhja tagaküljel ebaselged kirjad, sh I.H. 178. Tänapäevane triipkood nr-ga 9501088.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Restaureeritud umbes aastal 2000, saades selle käigus pruuni tooni asemel punaka värvitooni. Kuulub komplekti kolme tugitooliga (neist kaks reg nr-ga 21818, 21823 on mälestised) ja kolmekohalise sohvaistmega (reg nr 21815). 2016 - tool on kasutusel klassikalise filoloogia professorite ruumis nr 419 Lossi 3.