Mälestise nimi Harmoonium, 20. saj. algus (puit, õli)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Muusikainstrument, Harmoonium.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: tisleritöö, treitud, saelõige, värvitud.
Autor, valmistamise koht: Teadmata
Dateering: 19. sajandi lõpp 20. sajandi algus
Mõõtmed: Üldkõrgus ca 132 cm, laius 119 cm, sügavus klahvistiku kohal 58,5 cm, korpuse sügavus 39 cm, sokli sügavus 54,5 cm, ažuurse kaunistuse sügavus 24 cm.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Üks helivarjundi kang ära tulnud, lõõtsapedaalid kulunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Eklektiline juugendlik-uusklassitsistlike vormidega harmoonium. Kahe treitud osadega käepidemega kõlakastist eendub voluutide ja nikerdsammastga kaunistatud külgpiitadega klahvistik. Kõlakasti peal ažuurne kolmest küljest koosnev bordüür, mille keskosas juugendlikud uurendkaunistused. 5-oktaaviline klahvistik 16ne nuppudel tähistatud helivarjundiga, klahvistik kaanega suletav ja lukustatav. Klahvistiku all ažuurselt kaunistatud heliavad. Keskel kaks lõõtsapedaali.