Mälestise nimi Tool, 1930-40. aastad (puit)
Mälestise vana number 38-k(4)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Rahvuslikus stiilis tool on iseloomulik näide 1930. aastate mööblikujunduse ühest suunast, olles osa sel ajal riiklikul tasandil toimunud rahvuslikkust rõhutanud kampaaniast. Mälestis moodustab osa naiskorporatsiooni Filiae Patriae ajaloolisest mööblikogust.

Materjal: puit (kask), spoon (tamm).
Tehnika: peitsitud, tisleritöö.
Dateering: 1930. aastate II pool
Mõõtmed: h 94 cm, seljatoe h 49 cm, istme sügavus 47 cm, istme max laius 43 cm, min laius 33 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Põhja all number 8 ja põhja raamil Ri.inv.80.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Restaureeritud 2004. aastal Tartu Kõrgemas Kunstikoolis.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tool on osa lauast, kapist ja 12 toolist koosnevast mööblikomplektist, mille korporatsioon Filiae Patriae tellis 1930. aastate II poolel söögituppa. Komplekti on arvatavasti kujundanud Nigol Espe.