Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja kahe pühakuga", 19/20.saj. (tempera, puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1973. a.

Tehnika: temperamaal.
Dateering: 19/20. saj., 1950. aa. üle maalitud ikoonimaalija M. Solntsevi poolt
Mõõtmed: vm. 53,5 x 45,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud Kristus Kõigevalitseja poolfiguur traditsioonilise ikoonimaali reeglite kohaselt. Kristuse kujutis on maalitud ajaloolisest traditsioonist lähtuvalt - süropalestiinalike näojoontega. Eriliseks on antud juhul Kristuse suured läbitungiva pilguga silmad. Kristuse nimbusel paiknevad kreeka tähed OωN. Ülejäänud nimbuse väljad on täidetud vana-vene rahvusliku ornamendiga. Ikooni veeristel on kaks väikest kaitse- ja nimepühaku figuuri: püha Avrami ja varakristlik suurmärter püha Akülina.