Mälestise nimi Ikoon "Vaga Issidor", 20.saj. II pool (segatehnika, puit)
Mälestise vana number K 78

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon on näidiseks traditsioonilisest ikoonimaalist. Pärinedes G. Frolovi Rajal asunud ikoonimaalitöökojast, on esemel ka kultuurilooline väärtus.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1978. a.

Materjal: puit.
Tehnika: segatehnika.
Dateering: 20. saj. II pool
Mõõtmed: vm. 49,5 x 22,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoon pärineb G. Frolovi ikoonimaalitöökojast ja on dateeritav ajavahemikku 20. saj. I kolmandik. Ikoon on maalitud vineerile. Peluusia vaga Isidoros (прп. Исидор Пилусийский) elas 4.- 5. sajandil. Ta oli ristiusu interpreteerija ja kaitsja, kelle põhiline pärand seisnes tema kirjades. Neid oli teadaolevalt enam kui 10 000. Püha Isidoros suri 436. a.