Mälestise nimi Ikoon "Kolmekäeline Jumalaema", 20.saj. I pool (tempera, puit)
Mälestise vana number K 128

Varastatud 06. 05. 1993. a.

Tehnika: temperamaal.
Dateering: 20. saj. I pool
Mõõtmed: 36 x 31,4 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Moskva eksperdid on ikooni täpsemalt dateerinud 20. saj. algusesse (ÜRTUI 1988/63). Ikooni "Kolmekäeline Jumalaema" (Богоматерь Троеручица, kr. Tricheirusa) ikonograafia lähtub jutustusest selle kohta, kuidas teoloogil ja paljude Jumalaema auks kirjutatud hümnide autoril Damaskuse Johannesel (surn. u. 750. a.) pildieitajast keisri Leon III poolt käsi maha raiuti. Johannes haaras maharaiutud käe ning palvetas selle pärast Jumalaema ikooni ees, mis peale käsi oma kohale tagasi kasvas. Kirjeldatud ime mälestuseks on sellele Jumalaema ikoonitüübile lisatud kolmas käsi, mis sageli on hõbedaga kaetud.