Mälestise nimi Ikoon "Maarja kuulutus", 19.saj. II pool (tempera, puit)
Mälestise vana number K 136

Ikoon on näidiseks traditsioonilisest ikoonimaalist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1978. a.

Tehnika: temperamaal.
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: 71 x 57 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud "Maarja rõõmukuulutus" (”Благовещение”), mis põhineb UT Luuka evangeeliumil (Lk 1, 26 jj.). Ülal kujutatud Taevas on kaheksanurkse nimbusega Jumal-Isa läkitamas tuvi kujul Püha Vaimu Neitsi Maarja juurde. Samas on Jumal saatnud peaingel Gabrieli viima neitsi Maarjale rõõmusõnumit Jeesuse sünnist. Peainglit on traditsioonilise ikoonimaali reeglite kohaselt kujutatud kahel korral - taevast laskununa ja Neitsile sõnumit üle andmas. Ikooni veeristel on nelja pühaku figuurid: vaataja poolt vasakult Kaitseingel ja Nikolai Imetegija, paremal - Ristija Johannes ja püha Natalia.