Mälestise nimi Evangeelium (talituste), Tartu, 1906 (trükis, messingköide)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Paber, Metall, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Raamatul on seoses selle vanusega bibliofiilne väärtus.

Ajalugu

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1998. a. Ese on kuulunud Tartu Aleksander Nevski kogudusele.

Materjal: messing, samet, paber.
Tehnika: kullatud, stantsitud, valatud, trükis, köide.
Autor, valmistamise koht: Tartu
Mõõtmed: 21,8 x 15 x 4,1 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Tiitellehel on Tartu Aleksander Nevski õigeusu koguduse tempel.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Talitustel kasutatav eestikeelne evangeeliumiraamat on köidetud tumepunasesse sametköitesse, raamatuplokk on kullatud. Köite esikülg on kaetud messingkattega, millel on viies medaljonis kujutatud ülestõusnud Kristust ning nelja evangelisti. Raamat toetub 5 naelale.