Mälestise nimi Skulptuur «Akt», E. Kirs, 1966 (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Skulptuur, Monumentaalskulptuur.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Eesti XX sajandi tuntud kujuri Ernst Kirsi ajastuomases teostuslaadis dekoratiivplastikateos.

Kägaristes naisakti kujutav pargiskulptuur roosast graniidist.

Paikneb Hirvepargis (pargi põhja-osas bastionimüüri lähedal).

Muinsuskaitse all alates 1991 – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 724
Kunstiteadlane Heini Paas, 2002: Ernst Kirsi loomingus domineerivad tema õpetaja A. Starkopfi eeskujul graniidist naisefiguurid ja portreed. Tallinna Hirvepargis asuv looduslähedande, lakoonilise ja dekoratiivsusse kalduva vormiga „Akt“ on temale küllaltki iseloomulik, kuigi pisut otsitud asendis.Ebakorrapärasel nelinurksel alusel istuva naisakti parem puus ja põlvest kõverdatud jalg lebavad alusel, sellest eespool oleva vasaku jala põlv on püsti. Pea toetub vasakul põlvel lebavale käele. Keha on siledaks poleeritud,krobelistel juustel kerged triibud

Ernst Kirs (1920 -1994) – kujur; 1950 lõpetas Anton Starkopfi õpilasena Tartu Riikliku Kunstiinstituudi. Loonud portreid ja hauamonumente; dekoratiivplastikas kasutas graniiti, luues kunstiliselt huvitavaid naisakte. Temalt ka „Ema lapsega“, reg. nr. 2238

Materjal: graniit.
Tehnika: poleeritud, raidtehnika.
Autor, valmistamise koht: Ernst Kirs
Mõõtmed: 95 x 60 x 70 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): seljal pragu, alusplaat tugevasti murenenud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kuju poleeritud, v.a. triipudena markeeritud juuksed, graniidis tume-damat tooni laike; asetseb maa-pinnaga tasaoleval ebakorrapärasel paekivialusel.