Mälestise nimi Ikoon "Kristus ristil", 19.saj. II pool (tempera, puit, messing)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Kuulub tervikkompleksi Kristuse kirstuga, mis on kunstiväärtuslik konfessioonile omane liturgiline ese. Nr 22228-22240 moodustavad tervikkompleksi.

Materjal: puit, metall.
Tehnika: stantsitud, temperamaal.
Dateering: 19. saj II pool
Mõõtmed: 30x26 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoon kuulub passioonitsüklisse ehk kannatusloosse, mis kajastab viimaseid sündmusi Kristuse maisest elust. Ikoonil on kujutatud ristilöödud Kristust, temast vasakul Jumalaema ja Maarja Magdaleenat, ning paremal pool evangelist Johannest ja tsentuurio (Püha) Longinust. Maalistiil on peen ja oskuslik; ilmselt on maalitud vaid ihu katmata osad (näod, käed ja jalad)