Mälestise nimi Ikoon "Apostlid Peetrus ja Paulus" ikonostaasil, 19.saj. II pool; kate 1897 (õli, puit, messing, hõbetatud)
Mälestise vana number V 301:8

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Vene õigeusu kirikus 18. saj levinud sakraalmaali kunstiväärtuslik näide, mis kasutas lääne maalikunstist mõjutatud natuuritruud kujutusviisi ja ikonograafiat. Ikoonikate on annetus. Ikoon kuulub algsesse ikonostaasi (kate hilisem).

Muinsuskaitse all alates 1.aug. 1973
ENSV Ministrite Nõukogu määrus nr 346

Materjal: messing, puit, klaaskivid.
Tehnika: hõbetatud, kullatud, õlimaal.
Dateering: 18. saj III veerand
Mõõtmed: vm 153x68cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Ikooni allserval tahvlikesel on annetustekst: ПОЖЕРТВОВАНА 1897 го ГОДА НОЯБРЯ 13 го ДНЯ ВЪ ЦАРСТВОВАНІЕ ГОСУДАРЯ ИМПЕРАТОРА НИКОЛАЯ II го ПО БЛАГОСЛОВЕНІЮ ПРЕОСВЯЩЕННАГО АРСЕНИЯ ЕПИСКОПА РИЖСКАГО И ЛИТОВСКАГО ВАСИЛЬЕМЪ НАУМОВЫМЪ ЛЕБЕДЕВЫМЪ.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pühad mehed seisavad kõrvuti: vasakul Peetrus, võtmekimp käes ja paremal Paulus. Ikooni katab metallkate, mille ääri kaunistab stiliseeritud ornament. Ikoonikate on samast ajast ja sarnase kujundusega kui 22321-l.
Koostas Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane