Mälestise nimi Laualühter kolme tulega, 19.saj. II pool (messing, hõbetatud)

Mälestise tunnus

Klassitsistlike vormidega küünlajalg on iseloomulik näide 19. saj. valmistatud lauavalgustist, mis algselt on olnud kolmeharuline laualühter, kuid millest tänaseks on kasutatav ainult jalaosa. Mälestis moodustab osa ajaloolisest kirikuinventari kogust.

Arvele võetud 26.10.1983.

Materjal: messing (?).
Tehnika: hõbetatud.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: h 34,5 cm, l 51,1 cm, jalami d 16,7 cm
Märgid (meistrimärgid): jalami all serval tempel M.M
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Klassitsistlike vormidega küünlajalg on iseloomulik näide 19. saj. valmistatud lauavalgustist, mis algselt on olnud kolmeharuline laualühter, kuid millest tänaseks on kasutatav ainult jalaosa.
Kunagise 3-tulega laualühtri haarade asemel olnud sekundaarne vasktoru on eemaldatud ja valgusti on kasutatav küünlajalana. Kuulub paari teise samasuguse küünlajalaga (reg. nr. 22380).
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane