Mälestise nimi Purskkaev «Poisid vihmavarjuga», M. Mikof, 1985 (graniit, pronks)

Seisund: hooldamata

Kunst, Materjal, Metall, Kivi, Objekt, Skulptuur, Monumentaalskulptuur.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tänapäeva Eesti nimeka kujuri Mare Mikofi kunstiväärtuslik dekoratiivskulptuur tänapäevase, linnaruumi kunstiliselt rikastava purskkaevu kujunduses

Kaht vihmavarjuga poissi kujutav purskkaevuskulptuur

Kanuti aias

Muinsuskaitse all alates 1991 - Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 743

purskkaevuskulptuur (postamendiga) paigaldati algselt Merivälja tee 5 Pirita rannahoone ette basseini. Pärast hoone erastamist 1996.a. purskkaev likvideeriti ja skulptuur koos postamendiga hoiustati ajutiselt Pirita linnaosa laos. Skulptuuri postament varastati sealt 15. märtsil 2001. 2002. aastal tellis Tallinna Kultuuriväärtuste Amet uue postamendi firmalt Ars-Monumentaal. Uue profileeritud kaevurakke teostas OÜ Renott Kivi; purskkaev avati Kanuti aias Tallinna päeval, 15. mail 2008

Materjal: pronks, graniit.
Tehnika: valatud, raidtehnika, poleeritud.
Autor, valmistamise koht: Mare Mikof
Dateering: 1985
Mõõtmed: I poiss – kõrgus 132 cm, laius a – 86 cm, b – 53 cm; II poiss – kõrgus 130 cm, laius a – 62 cm, b – 71 cm; vihmavarju Ø 92 cm, postamendi kõrgus 225 cm, põhi 62 x 62 cm